Reageren

 

Je reactie

Bedankt voor je reactie. Het kan
even duren voordat het bericht zichtbaar is.

column

Swampert krijgt een Mega-evolutie

In opdracht van wesley-akkerman.nl

Man, ik had het niet verwacht, maar toen ik gisteren hoorde dat Swampert een Mega-evolutie zou krijgen, kreeg ik spontaan zin om mijn Pokémon-avonturen op te pakken.

Hoewel ik genoten heb van Pokémon X, heb ik het spel na de Pokémon League niet meer aangeraakt. Terwijl er nog genoeg te doen is hoor, maar op een of andere manier boeit het me niet meer. Ik voel de drang niet om de Z-Pokémon te vangen, de resterende Mega Stones te verzamelen of mijn Pokédex vol te maken. Ik dacht officieel Pokémon-moe te zijn.

Maar de aankondiging dat Swampert een Mega-evolution krijgt, is voor mij brandstof genoeg om het weinige vuur aan te wakkeren. Swampert is één van mijn favoriete Pokémon. Niet omdat hij heel goed in vechten is, maar omdat ik tien jaar geleden Mudkip in Pokémon Sapphire koos en sindsdien Swampert heb overgezet van Sapphire naar Pearl, Pearl naar Black en van Black naar X.

Voor mij heeft Swampert een hoop dingen mee. Hij is zowel Water als Ground en kan derhalve aanvallen als Surf en Earthquake leren. Hij heeft een hoge defense stat, wat een aanval als Endeavor ook nog eens ontzettend waardevol maakt. Als het je al lukt om Swamperts hp omlaag te krijgen, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat z’n tegenstander op hetzelfde niveau zit.

Nu is er nog niet zo veel bekend over de Ruby en Sapphire remakes, maar de bevestiging dat Swampert, samen met Sceptile, een Mega-evolutie krijgt, zorgt ervoor dat ik zin krijg in de games. Dit opent trouwens de deur naar een rits andere, potentiële Mega-evoluties: van mij mogen Metagross, Salamance en Slaking ook een Mega-evolutie krijgen, omdat ze het simpelweg verdienen.

Maar dat zien we of in de loop der tijd wel of pas in November, wanneer de games uitkomen. Ik kijk er naar uit. En dat is eigenlijk heel gek: toen Ruby en Sapphire uitkwamen, werden ze gezien als de minst toffe Pokémon-spellen, omdat ze er compleet anders uitzagen. Zo dacht ik er ook over. Maar als ik er nu aan terug denk, is het één van de meest fijne Poké-avonturen ooit geweest. Dus kom maar op met die Mega Swampert. Oh, en Sealeo mag ook er ook eentje krijgen. Dank.

Reacties op dit artikel

Nieuwe reactie plaatsen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Lees ook